Radio Zëri

Fresh Postimet

Shkaqet e rënies së flokëve

Janë të shumta arsyet e rënies së flokëve .

Disa nga këto arsye janë:

Ilaqet-Disa ilaçe për shtypje të lartë të gjakut, antidepresantët, etj. kanë efekt anësor rënien e flokëve.

Gjenetika-Faktori më i zakonshëm i rënies së flokëve janë gjenet. Gjeni për rënien e flokëve mund të trashëgohet nga babai, por edhe nga nëna.

Ndryshimi i temperaturës – Ndryshimi i papritur i temperaturës mund të jetë arsye për humbje të peshës. Temperaturat e ftohta në dimër dhe rrezet ultravjollcë në verë jua bëjnë flokët më të holla.

Problemet me gjëndra tiroide – Mosbalancimi hormonal në trup mund të shkaktohet nga:

– menopauza
– çrregullimet endokrine
– diabeti

Stresi kronik – Stresi kronik mund ta shkaktojë rënien e flokëve sepse ndikon në qarkullimin e gjakut në skalp. Por zakonisht flokët rikthehen shpejt nëse kanë rënë si pasojë e stresit.

 

Njoftohu për më të rejat përmes emailit tuaj