Radio Zëri

Fresh Postimet

Breshër sa një top tenisi në Australi

Australia përjetoi një stuhi të paprecedentë, me kokrrat e breshërit që arrinin madhësinë e një topi tenisi.

Kjo stuhi preku banesa të shumta në Queensland, me breshërin që dëmtoi kryesisht çatitë dhe dritaret e ndërtesave.

Zonat e prekura mbetën pa energji elektrike, ndërsa edhe rrugët u bllokuan për disa momente nga rrëzimi i pemëve.

Shërbimi i Emergjencës njoftoi se mori mbi 200 kërkesa për ndihmë gjatë reshjeve të breshërit. Përveç dëmeve, stuhia solli reshjet e shiut aq të dëshiruara nga ky shtet, që prej javësh po lufton me zjarret e fuqishme.

Njoftohu për më të rejat përmes emailit tuaj