Radio Zëri

Internet

Alarmon eksperti: Sistemi i komunikimeve elektronike të Qeverisë nuk është i sigurtë

Eksperti i Teknologjisë Informative, Hekuran Doli, po thotë se sistemi i komunikimeve elektronike të Qeverisë nuk është i sigurtë. Përmes një postimi në Facebook, Doli ka shpjeguar se si web faqet e institucioneve më të larta shtetërore menaxhohen nga palë të treta të panjohura, e që nuk mbajnë përgjegjësi dhe[…]

Lëxo më shumë »

Pas alarmit shëndetsor,Apple anulon të gjitha aplikacionet për cigaret elektronike

Kompania Apple ka anuluar të gjitha App Store që kishin të bënin me cigaret elektronike. Në rrjet qarkullonin 181 aplikacione, një numër që sugjeron sesi përdorimi i tyre ka qenë gjithnjë e lidhur ngushtë me teknologjinë: aplikacionet në fakt janë një mjet shumë i popullarizuar. Aplikacionet sugjeronin se si sasia[…]

Lëxo më shumë »

Instagram po e teston opsionin ‘Group Stories’

Së shpejti përdoruesit e Instagram, mund të postojnë Storie së bashku. Hulumtuesi i aplikacioneve, Jane Manchun Wong, ka zbuluar se Instagram është duke e testuar opsionin e ‘Group Stories’, ku shfrytëzuesit mund të shpërndajnë së bashku postimet e ndryshme, transmeton Telegrafi. Në bazë të ‘screenshots’ të siguruara, shihet se materialet[…]

Lëxo më shumë »

Instagram largon postimet e dietave dhe kirurgjisë kozmetike

Platforma për shpërndarjen e fotografive, Instagram, njoftoi se ka ndërmarrë masa më të rrepta për postimet që lidhen me prodhimet për humbjen e peshës dhe kirurgjinë kozmetike. Sipas tyre, postime të caktuara do të fshihen për përdoruesit nën 18 vjeç, ndërsa të tjera që promovojnë produkte “të mrekullueshme” për humbje[…]

Lëxo më shumë »

Rikthehet Snowden: Grumbullimi i të dhënave rrezik për demokracinë

Gjashtë vjet më parë, Edward Snowden bëri publike aktivitetet përgjuese të Agjencisë Amerikane të Sigurisë dhe kontrollin e gjerë të Internetit nga shërbimet e fshehta perëndimore, tani ai paralajmëron se lëvizjet demokratike si ajo e Hong Kongut mund të mbyten që në embrion nga aparatet e përgjimit. Në një intervistë[…]

Lëxo më shumë »

Largoni fëmijët nga rrjetet sociale, shkaktojnë probleme mendore

Një studim për adoleshentët ka nxjerrë në përfundim se rrjetet sociale shkaktojnë probleme mendore. Rrjetet sociale shkaktojnë depresion, ankthi deri në pagjumësi, stresi kronik dhe mungesa e vetëbesimit. Sipas këtij studimi, më shumë të prekura janë femrat. Këto janë disa prej efekteve negative që shkaktohen mbi të gjitha tek vajzat[…]

Lëxo më shumë »
Njoftohu për më të rejat përmes emailit tuaj