Radio Zëri

Kuriozitete

Pasurimi i shpejtë i kosovarëve dhe veshjet e shtrenjta çudisin ambasadorin britanik

Këshilli Prokurorial i Kosovës dhe Këshilli Gjyqësor i Kosovës, së bashku me Ambasadën Britanike kanë organizuar punëtorinë “Pastrimi i parave/riparimi i aseteve”. Ambasadori britanik, Nicholas Abbot, deklaroi se me konfiskimin e pasurisë së paligjshme do të kthehej besimi në drejtësi. Abbot theksoi se njerëzit në Kosovë bëjnë jetë luksoze, e[…]

Lëxo më shumë »

Alarmon eksperti: Sistemi i komunikimeve elektronike të Qeverisë nuk është i sigurtë

Eksperti i Teknologjisë Informative, Hekuran Doli, po thotë se sistemi i komunikimeve elektronike të Qeverisë nuk është i sigurtë. Përmes një postimi në Facebook, Doli ka shpjeguar se si web faqet e institucioneve më të larta shtetërore menaxhohen nga palë të treta të panjohura, e që nuk mbajnë përgjegjësi dhe[…]

Lëxo më shumë »

Sa banorë kishte Kosova në vitin 1905 dhe çfarë religjioni kishin ata?

Historiani Jahja Drancolli ka publikuar një tabelë ku shihet regjistrimi i popullsisë në vilajetin e Selanikut, në atë të Kosovës dhe në të Manastirit, sipas përkatësisë fetare të realizuar nga Perandoria Osmane për vitet 1905/1906. Sipas burimeve zyrtare osmane të botuara kohë më parë, apo saktësisht regjistrimit që kishte ndodhur[…]

Lëxo më shumë »

Breshër sa një top tenisi në Australi

Australia përjetoi një stuhi të paprecedentë, me kokrrat e breshërit që arrinin madhësinë e një topi tenisi. Kjo stuhi preku banesa të shumta në Queensland, me breshërin që dëmtoi kryesisht çatitë dhe dritaret e ndërtesave. Zonat e prekura mbetën pa energji elektrike, ndërsa edhe rrugët u bllokuan për disa momente[…]

Lëxo më shumë »
Njoftohu për më të rejat përmes emailit tuaj