Radio Zëri

Shëndeti

Njihuni me ushqimet qe kanë më së shumti vitaminë B

Ekzistojnë 8 vitamina të ndryshme në grupin e vitaminave B: tiamina, riboflavina, niacina, thartira pantotenike, piridoksina, biotina, thartira folike dhe grupi i komponentëve që duhen koalamine, shkurtimisht i quajmë B12. Ato ndihmojnë në gjëra të ndryshme siç janë dhënie e energjisë trupit dhe përkrahje e qelizave të shëndetshmem, transmeton. Lajm[…]

Lëxo më shumë »

Pse mushkonjat pickojnë dikë më shumë, ja shpjegimi shkencor

Hulumtimet shkencore  kanë zbuluar faktorët të cilët i inkurajojnë mushkonjat ta kërkojnë gjakun tuaj. E  disa prej faktorëve që ju bëjnë të pa rezistueshëm në sytë e mushkonjave janë: Mushkonjave u pëlqejnë njerëzit të cilët lirojnë më shumë dyoksid karboni kur marrin frymë, siç janë njerëzit e mëdhenj ose gratë shtatzëna[…]

Lëxo më shumë »

Shqetësuese: Rreth një milion lloje të gjallesave e bimëve rrezkojnë të zhduken

Raporti i publikuar së fund nga Kombet e Bashkuara, shpalosë ndikimin shkatërrues të faktorit njeri. Natyra është duke u shkatërruar me një ritëm të shpejtë që nuk është parë ndonjëherë dhe nevoja e njerëzimit për më shumë ushqim dhe energji është faktori kryesor që po ndikon në këtë shkatërrim, thuhet në[…]

Lëxo më shumë »

Fruti që lufton tensionin e lartë

Tensioni i lartë i gjakut është një problem shumë i përhapur shëndetësor. Vlerat normale të presionit arterial duhet të jenë 120/ 80 mmHg, ndërsa çdo vlerë mbi 140 konsiderohet si hipertension apo presion i lartë gjaku. Hipertensioni jo rrallëherë jep komplikacione që mund të jenë dhe fatale për pacientin, si[…]

Lëxo më shumë »
Njoftohu për më të rejat përmes emailit tuaj